легка-атлетикаНа 23 юніорському чемпіонаті Європи в місті Ескільстуна (Швеція), за участю спортсменів 1996 року народження і молодших, три представники збірної команди України вибороли бронзові нагороди. Серед них відзначився і наш земляк Андрій Аліксійчук з с. Чотирибоки Шепетівського району (перший тренер Руслан Тимощук), який нині виступає за Донецьку область і підвищує свою майстерність в групі авторитетного вітчизняного наставника бігунів на середні дистанції Костянтина Степанцова.

Наш Андрій прибув на чемпіонат з 12 результатом сезону серед 20 заявлених учасників бігу на 1500 метрів. Відчувався, що перебуває у хорошій формі. Він дуже впевнено виграв попередній забіг з часом 3 хв. 49,13 сек. і потрапив до фіналу.

Там Аліксійчук зі старту перебував в кінці або середині групи з 12 бігунів. Фінішній ривок забезпечив йому «бронзу» (3 хв. 50,32 сек.). Чемпіоном став британець Джош Керр (3 хв. 49,62 сек.), срібний призер-француз Баптіст Мішле (3 хв. 49,88 сек.).

Андрій приніс Україні першу медаль чемпіонату і щасливий, що зумів вибороти цю нагороду.

Кращими командами чемпіонату континенту стали британці, на рахунку яких 17 медалей, в т.ч. 11 золотих, друга – збірна Німеччини, а треті – росіяни. Всього «золото» здобули представники 18 команд, а нагороди різного ґатунку відправились до 27 держав.

Україна за медальним покажчиком на 24 місці. Андрій, якому у вересні виповниться 18, у наступному році планує виступити і на юніорському чемпіонаті світу.

Aliksijchuk

____________________________________________________________________

У колумбійському місті Калі завершився 9-й юнацький чемпіонат світу серед легкоатлетів 1998 року народження і молодших. У медальному заліку українці з 5 нагородами (1 золота+3 срібні+1 бронзова) на 11 місці, що краще ніж на попередньому чемпіонаті 2013 р. у Донецьку (1 «бронза»).

Здобули досвід на цих престижних міжнародних змаганнях і наші земляки. Полончанка Іванна Аврамчук, яка розпочала займатися бігом в групі Лідії Івчук у місцевій ДЮСШ, у попередньому забігові на 400-метрівці встановила особистий рекорд  (54,42 сек.), у півфіналі виступила на тому ж рівні (54,43 сек.), що забезпечило їй підсумкову 11 позицію серед 50 суперниць на цій дистанції.

Едуард Забуженко з Хмельницького (перший тренер Олена Лещенко) 16-м завершив змагання у спортивній ходьбі на 10000 метрів серед 40 юнаків.

На жаль, не все склалося в метанні у Захарова Міщенка зі Старої Синяви (перший тренер Іван Чорний), 700-грамовий спис якого у найкращій спробі приземлився на позначці лише 56, 62 м. (31 місце), що на 10-15 метрів гірше його ж звичайних результатів цьогорічного і минулорічного сезонів. Нині ці спортсмени виступають за Київщину або столицю, куди перебрались на навчання. Головне для них досягти хороших результатів на дорослому рівні. А для цього необхідні напружені роки тренувань.

Віктор Флентін

Від admin