1 001Днями у відділі краєзнавства обласної універсальної бібліотеки ім. Миколи Островського відбулася презентація рекомендаційного бібліотечного довідника «Календар знаменних і пам’ятних дат Хмельниччини на 2015 рік».

У підготовці довідкових матеріалів календаря, який видається з 1966 року, взяли участь працівники бібліотеки, відомі науковці, освітяни та краєзнавці краю, в тому числі представники Хмельницького обласного відділення НОК України, які вже п’ятий рік плідно співпрацюють з колективом закладу.

Календар складається з двох розділів хронологічного переліку понад 400 основних ювілейних дат 2015 року та 33 авторських текстових довідок, що розкривають найзначніші пам’ятні дати, події, історичні процеси громадсько-політичного життя області.

Серед видатних історичних постатей, визначних людей сьогодення в довідник внесено біля 20 уславлених спортсменів та фахівців фізичної культури, зокрема Олімпійських чемпіонів 1972 року: з легкоатлетичних метань Анатолія Бондарчука (1975 р.) та Фаїни Мельник (1970 рік).

Під час зібрання в ході свого виступу перший заступник Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Флентін загострив увагу присутніх до власної довідки, присвяченої 35-річчю естафети олімпійського вогню – наймасштабнішої події в області кінця 20 століття, безпосередніми очевидцями якої були сотні тисяч подолян.

В рамках презентації календаря відбулося вшанування пам’яті палкого шанувальника спорту Анатолія Сваричевського, якому б виповнилося 85 років. Анатолій Володимирович – випускник факультетів фізичного виховання та філології Кам’янець-Подільського педінституту, який в 1960-х роках очолював Хмельницький міськспорткомітет та був активним дописувачем «Спортивної газети» і місцевих друкованих ЗМІ, посідає гідне місце подвижника, новатора, талановитої людини в краєзнавчому, освітянському та спортивному житті Хмельниччини, стояв у витоків олімпійської спадщини краю.

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Рідною землею виплеканий», підготовленою до ювілею цього видатного краєзнавця.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Від admin