Легка атлетикаУ гостинному манежі ПАТ «Запоріжсталь» на командному чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні змагалися протягом двох днів представники з усіх регіонів держави, окрім Закарпатської області.

Серед понад 400 спортсменів, у тому числі 8 заслужених та 27 майстрів спорту міжнародного красу за Хмельниччину виступила лише 17-річна Анастасія Колотій з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді. Вже в першій спробі вона показала свій найкращий результат (5 м 97 см) на офіційних змаганнях в стрибках у довжину, який приніс їй третє місце. Вищої позиції серед дорослих Анастасія ще не займала. на жаль, не змогла вийти в сектор лідер нашої команди Марина Бех, котра захворіла напередодні чемпіонату.

Головною подією першого дня став юніорський рекорд у п’ятиборстві 16-річної броварчанки Аліни Щух, що набрала 4354 очки, проти попередньої серії 4294 очки, яка в 2000 році досягла майбутня олімпійська чемпіонка в Пекіні вінничанка Наталія Добринська. Попереду неї лише досвідчена Анастасія Махнюк з Київської області, яка фінішувала з найкращим результатом сезону в світі – 4745 очок.

Можливо, вже через кілька днів на юнацькому чемпіонаті України в цьому ж манежі, у секторі для стрибків у довжину Анастасія Колотій та Аліна Щух спробують підкорити шестиметровий рубіж.

 

Віктор Флентін.

Від admin