Хмельницькому за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України відбувся VII Відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби «Олімпійські надії» серед юнаків та дівчат 1999-2001 та 2002-2004 років народження.

Популярність змагань зростає, про що засвідчила рекордна кількість його учасників – 224, які представляли 26 населених пунктів з 13 областей України та м.Києва, а також м.Жешув (Республіка Польща). І це не дивно, адже на борцівських килимах обласного центру фізичного виховання учнівської молоді зросли 2 олімпійських призери, десятки переможців найпрестижніших міжнародних змагань. Тут створені хороші умови та зберігаються гарні традиції в розвитку вільної боротьби.

На урочистому відкритті турніру з привітаннями виступили: заслужений майстер спорту, Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені та фундатор цього нині пріоритетного виду спорту в місті Віктор Барбалюк.

За підтримки палких глядачів, що спостерігали за захоплюючими поєдинками і не стримували своїх емоцій, до числа переможців у своїх вагових категорій пробилися 17 спортсменів.

На першу сходинку п’єдесталу пошани зійшли: Ігор Ковбель, Богдан Фостик, Назар Додь, Анатолій Кириєнко, Дмитро Нерівний, Марія Кирея, Анна Войтова (Хмельницький), Андрій Гика (Городок, Хмельницька область), Олександр Вишняк (Чернівці), Іван Чорногуз (Мілієво, Чернівецька область), Андрій Ткач (Збараж, Тернопільська область), Данило Стиркін (Українка, Київська область), Констянтин Климишин (Львів), Андрій Джелеп (Джурів, Івано-Франківська облась), Антон Коцюба (Біла Церква, Київська область), Борис Пересадько (Київ).

Варто відзначити Каміла Барловські з Польщі, який виграв у категорії 29 кг, де зібралося найбільше суперників – 23.

Всі чемпіони та призери отримали від організаторів змагань грамоти, медалі і кубки, а також подарунки від меценатів.

Від admin