Днями керівники спортивних організацій області привітали зі 100-літнім ювілеєм колишнього очільника міста Хмельницького Андрія Шоханова і відзначили його особистий внесок у розвиток спорту в обласному центрі.

Завдяки сприянню Андрія Георгійовича в 1950-1960-х роках розпочалось створення спортивної інфраструктури в Хмельницькому. Зокрема, збудовані шаховий клуб, спортивні зали теперішніх ДЮСШ №2 «Авангард» та ДЮСШ №1.

Голова обласного відділення Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури та спорту Віктор Барбалюк, який будував, а потім очолював в ті часи вказані спортивні заклади, вручив ювіляру членський квиток МАФіС і розповів про їх багаторічну співпрацю.

Почесні грамоти, подяки, книги про подільських та українських олімпійців, іншу нагородну олімпійську атрибутику і теплі слова отримав довгожитель від нещодавно призначеного керівника управління молоді та спорту облдержадміністрації, Олімпійської чемпіонки Ірині Мерлені, начальника аналогічного міського управління Валерія Вешка, заступника і відповідального секретаря Хмельницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Юрія Краснюка і Віктора Флентіна.

Андрій Георгійович подякував за привітання і поділився рецептом довголіття: «Я з дитинства займаюсь фізичною культурою і дуже люблю спорт. Напевно саме це допомогло мені непомітно дійти до сотої річниці».

Від admin