Центральне обласне спортивно-видовищне дійство – Олімпійський день, направлене на популяризацію здорового способу життя, поширення ідей олімпізму та культурного збагачення населення, цьогоріч відбулося у Летичеві.

На стадіоні «Колос» відділом освіти молоді та спорту районної державної адміністрації за підтримки Хмельницького обласного відділення Національного олімпійського комітету України проведено масові спортивні та культурно-видовищні заходи за участю місцевих спортсменів, артистів, шанувальників фізичної культури і гостей.

На спортивне свято завітали очільники Летичівського району, селищної ради, члени виконкому обласного відділення НОК України, учасники Олімпійських ігор, керівники управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Розпочалося дійство урочистим ходом колони спортивної еліти району, яку сформували кращі легкоатлети, важкоатлети, каратисти, волейболісти, футболісти, тенісисти, ветерани спортивного руху, на грудях більшості з них красувались медалі, здобуті на спортивних аренах різного рівня.

Почесну місію підняття державного прапора України виконали Олександр Вуйко та Діана Григор’єва – багаторазові переможці юнацьких чемпіонатів області з легкої атлетики і волейболу.

З вітальним словом до спортсменів, уболівальників та гостей звернулася голова Летичівської райдержадміністрації Ірина Матлаєва, яка привітала усіх зі святом та побажала здоров’я, миру, нових перемог, а ще нагородила кращих фахівців фізичної культури та спорту району грамотами і подарунками.

Чимало гарних слів прозвучало також з уст Ірини Мерлені – олімпійської чемпіонки з вільної боротьби, Віктора Барбалюка – очільника ветеранського спортивного руху області, Віталія Бондаря – факелоносця олімпійської естафети, що пройшла шляхами району в 1980 році. Цей 84 – річний ветеран спорту і нині перебуває у хорошому фізичному стані, своїм особистим прикладом надихає молодь на активне дозвілля шляхом регулярних занять фізичними вправами.

Заступник голови Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк зачитав звернення Голови НОК України Сергія Бубки та вручив разом з Іриною Мерлені подяки та подарунки організаторам і партнерам спортивного руху району.

В рамках реалізації Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» директору Летичівського НВК №2 «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» Тетяні Жорницькій було вручено олімпійську літературу та спортивний інвентар.

Ще ряд спортсменів були відзначені грамотами та подарунками управління молоді та спорту ОДА, відділом освіти молоді та спорту райдержадміністрації.

Виступи місцевих аматорів – співаків підбадьорювали учасників дійства.

Після урочистого відкриття відбувся символічний забіг членів обласного відділення НОК України, факеолносців олімпіади – 1980, ветеранів спорту, який очолили олімпійці Ірина Мерлені та Людмила Головченко.

А далі було проведено змагання з легкої атлетики (біг, метання списа, штовхання ядра) шахів, настільного тенісу та міні-футболу, де поруч змагалися спортсмени різних поколінь. Так, у чоловіків вікової категорії до 25 років у бігу на 1000 м перемогу здобув Олександр Вуйко, у його батько Михайло – став кращим у віковій групі понад 40 років у бігу на 800 м.

У жінок дистанцію 500 м найшвидше подолала Юлія Данчук, а на 400-метрівці першою фінішувала Тетяна Тинянська.

У метанні списа серед чоловіків відзначилися Валентин Осінський (до 25 років), Анатолій Лясківський (25-39 років), Михайло Лозовик (понад 40 років).

У жінок кращими стали Юлія Онофрійчук і Наталія Гуцалюк.

У штовханні ядра серед чоловіків перемогу здобув кандидат у майстри спорту Олег Бондарчук, а у жінок – Юлія Онофрійчук.

Серед тенісистів кращим чтав Василь Грабчак (с. Голосків), у шахах чемпіонство виборов кандидат у майстри спорту Олег Яременко (смт. Летичів).

У безкомпромісних баталіях на футбольних полях перемогу здобула команда Летичівської ДЮСШ, на другому місці  – ФК «Летичів-держслужбовець», третє призове місце за ФК «Гречинці».

Призери змагань нагороджені грамотами і медалями відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

На думку учасників та організаторів свято спорту вдалося, адже кожен отримав олімпійську атрибутику, сертифікат, гарний настрій та масу позитивних емоцій.

http://www.youtube.com/watch?v=1_oED7kfccc

 
 

Від admin