В дитячому оздоровчому закладі вищої категорії «Джерельце» на базі санаторію-профілакторію «Яблуневий сад» ПАТ «Хмельницькобленерго», розташованому в с. Жиленці Ярмолинецького району, відбулося спортивне свято.

Під час запланованого для третьої зміни Дня спорту були проведені Малі олімпійські ігри з церемоніями «Свято олімпійського прапора» та естафети олімпійського вогню, присвячені участі спортсменів України в ІІ Юнацьких олімпійських іграх.

Урочисте відкриття дійства розпочалося з виходу і шикування усіх 7 загонів на синтетичному покритті футбольного поля стадіону, будівництво якого завершується відповідно до сучасних вимог із застосуванням нових матеріалів і передових технологій.

На церемонії були присутні очільники Хмельницького обласного відділення НОК України. Після урочистого виносу прапора НОК України та передачі смолоскипа між капітанами команд слово було надано гостям.

У своєму виступі відповідальний секретар відділення Віктор Флентін нагадав присутнім про успішний виступ українців на попередніх Іграх у Сінгапурі, де були помітними і представники Хмельниччини. Зокрема, прапороносцем від нашої країни стала Аліна Комащук з міста енергетиків Нетішина, котра згодом у 2013 році досягла звання чемпіонки світу серед дорослих у фехтуванні на шаблях. А першу нагороду (бронзову медаль) для області тоді виборов легкоатлет зі Старокостянтинова Віктор Черниш.

Нині серед 58 юних українських олімпійців, що поїдуть до Китаю, є троє спортсменів, життєво пов’язаних з Хмельниччиною. Тож особлива увага місцевих вболівальників спорту буде прикута до турнірів з боксу, пляжного волейболу та легкої атлетики, де змагатимуться земляки.

Директору закладу Олегу Вішу було вручено фотографію з переможцями минулорічного VІІ Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії у категорії «Діти» А. Бубновим та С.Сірим які зробили свої вдалі фотознімки під час перебування в «Джерельці».

А далі понад 200 відпочиваючих дітей з області, столиці, Харківщини та Донеччини випробували свої сили і кмітливість протягом дня в естафетах, змаганнях з легкої атлетики (спринтерський біг), плавання (25 та 50 метрів) у чудовому критому басейні, дартсу, настільного тенісу, бадмінтону, армреслінгу, міні гольфу, шашках, футболу, волейболу, пляжного волейболу та піонерболу.

Таке широке розмаїття та вибір видів спорту в таборі стало можливим завдяки постійному піклуванню за здоров’я та відпочинок працівників та дітей енергетиків з боку генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго» Олександра Шпака, який розширяє і покращує цей затишний заміський лікувально-оздоровчий заклад.

Учасникам спортивного свята була надана нагородна олімпійська атрибутика від Хмельницького обласного відділення НОК України, а переможці отримали медалі та кубки які забезпечило керівництво «Джерельця».

Від admin