Хмельницький міський голова Олександр Симчишин привітав із перемогою на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у приміщенні Марину Бех-Романчук та її тренера Вадима Крушинського.

На цих престижних змаганнях, що відбулися у польському Торуні, Марина Бех-Романчук здобула золоту медаль в стрибках у довжину з найкращим результатом  сезону в світі-6,92 м. Це «золото» стало першою нагородою збірної України на чемпіонаті . Під час зустрічі титулована спортсменка та її наставник продемонстрували очільнику міста спортивні відзнаки з європейського форуму. Після чого очільник міста  вручив квіти, подяки і  грошові винагороди: cпортсменці-15тис. грн., тренеру-7,5тис. грн.

Марина Бех-Романчук з Вадимом Крушинським стали першими, хто отримав  за успіхи на міжнародних змаганнях премії, започатковані з січня 2021року для спортсменів міста Хмельницького та тренерів, які їх підготували.

А ще вони обидвоє стипендіати міської ради. Марині призначено підвищену щомісячну стипендію у розмірі 10 тис. грн. як cпортсменці, що входить до складу групи  «Еліт» національної збірної України по підготовці до Олімпійських ігор . В міському бюджеті також закладено кошти на виплату матеріальної допомоги з підготовки до Олімпійських ігор, розмір якої кожному спортсмену, що виборов ліцензію , складає  75 тис. грн. Міський голова завірив, що і в подальшому сприятиме вирішенню соціально-побутових та інших проблем атлетів. Зокрема, для розвитку стрибкових  легкоатлетичних  дисциплін у місті вже  створені належні умови-облаштовані сектори на стадіоні та в манежі, закуплено необхідний інвентар, які вже оцінили іногородні члени збірної команди України під час навчально-тренувальних зборів у Хмельницькому. Наразі  будується сучасний багатофункціональний палац спорту.

Олександр Симчишин побажав запрошеному успішному тандему втілення заповідних мрій в олімпійському Токіо.

Від admin