Провідні українські легкоатлети, перебуваючи на завершальному етапі підготовки до Олімпійських ігор, продовжили серію виступів на міжнародних змаганнях.

 «Меморіал Іштвана Дюлая», який входить до золотої серії Континентального туру Всесвітньої легкої атлетики почався 5 липня у Секешфегерварі (Угорщина) зі змагань з метання молота серед чоловіків і жінок. Михайло Кохан з Дніпра не лише переміг, залишивши позаду лідерів світового сезону, а й встановив особистий рекорд (80,78м), ставши першим в 20-річним атлетом, якому підкорився 80-метровий рубіж.

Основна програма турніру відбулася 6 липня.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук знову повторила свій найкращий результат  літнього сезону в стрибках у довжину (6,79 м), чого виявилось достатнім для здобуття перемоги.

Вихованка Нетішинської КДЮСШ, а нині представниця Донеччини, Вікторія Ткачук знову покращила особистий рекорд  в бігу на 400 метрів з бар’єрами (54,02 сек) і фінішувала четвертою , впритул наблизившись до рубежу 54 секунди, подолання якого на Олімпійських іграх в Токіо повинно гарантувати їй місце у фіналі.

Четверте місце посів також  херсонець Андрій Проценко. Він розділив його з італійцем Джанмарко Тамбері. Обидва стрибнули у висоту на 2,30 м, що стало  повторенням  найкращого результату сезону для українця.

Варто звернути увагу на те, що Михайло Кохан проводить протягом червня-липня свої передолімпійські навчально-тренувальні збори у Кам’янці- Подільському, а Марина Бех-Романчук та Андрій Проценко готуються до Ігор в Хмельницькому.

Від admin