Напередодні старту Ігор XXXII Олімпіади в Токіо Національний олімпійський комітет України продовжує роботу щодо популяризації олімпійського руху та відзначення найкращих спортивних журналістів і фотографів. Під час засідання Виконкому було підтримано ініціативу комісії НОК України «Преса та комунікації» щодо проведення традиційних конкурсів та ухвалено рішення про старт ХХІ Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна Олімпійська» й XV Всеукраїнського конкурсу на кращу спортивну фотографію.

Серед спортивних журналістів найкращих визначатимуть у таких номінаціях:

Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту);

Найкраща спортивна газета року;

Найкращий спортивний журнал року;

Найкраща циклічна спортивна телепрограма;

Найкраща циклічна спортивна радіопрограма;

Найкраще електронне видання (відділ спорту);

Найкращі спортивні журналісти;

За відданість олімпійському руху;

Дебют в спортивній журналістиці (відзнака імені відомого спортивного журналіста Олександра Мащенка);

За найкраще висвітлення участі українських спортсменів в Іграх ХХХІІ Олімпіади в м. Токіо (Японія);

За найкраще висвітлення підготовки українських спортсменів до XXIV зимових Олімпійських ігор в м. Пекін (Китай)

Відповідно до Положення конкурс проводиться у 2 етапи. На першому етапі – кращих в регіоні визначають обласні відділення НОК до 15 жовтня.

На другому етапі роботи переможців регіональних конкурсів надсилаються до 15 листопада 2021 року на розгляд журі, що формується Комісією НОК «Преса та комунікації». Роботи надсилаються за адресою: 04071, м. Київ, вул. Хорива, 39-41, Національний олімпійський комітет України (з позначкою КОНКУРС).

Докладніше з правилами Конкурсу можна ознайомитися за посиланням: http://noc-ukr.org/about/projects/konkurs-dlya-zhurnalistiv-/

Всі охочі взяти участь у XV Всеукраїнському конкурсі спортивної фотографії мають встигнути надіслати світлини до 15 жовтня 2021 року на адресу  fotokonkurs.ua@noc-ukr.org.

Традиційно поборотися за звання переможця зможуть як фотографи-професіонали, так і аматори. Вік учасників також необмежений: в окремій номінації визначать автора найкращої світлини на тему спорту серед дітей до 16 років.

Усі умови фотоконкурсу розміщені за посиланням http://noc-ukr.org/about/projects/fotokonkurs/

Від admin