IMG_0144У центрі Хмельницького 18 березня (на розі вулиць Проскурівської та Володимирської) в присутності спортивної громадськості, учнівської та студентської молоді , пересічних перехожих урочисто відрито нову експозицію «Дошки пошани кращих спортсменів і працівників фізичної культури міста та області» .

На 12 інформаційних стендах трьох вітражів упорядники дошки (обласні відділення МАФіС та НОК України) розмістили фотопортрети 24 спортсменів, які на міжнародних та вітчизняних аренах досягли вагомих результатів у 2014 році. Серед них веслувальники-каноїсти Павло Алтухов та Дмитро Янчук, фехтувальниці на шаблях Галина Пундик, Аліна Комащук, Ольга Жовнір, борець Павло Олійник, легкоатлетка Марина Бех. Поряд розміщено портрети шановних тренерів – наставників місцевих чемпіонів Вадим Крушинський (легка атлетика), Сергій Жиляєв (веслування на байдарках і каное), Наталя Жиляєва (веслування на байдарках і каное),  Сергій Пісоцький (тхеквондо ВТФ), тощо – всього 12 тренерів.

Окремі стенди присвячені промисловим підприємствам (ДП «Новатор», ПАТ «Укрелектроапарат» ) на навчальним закладам (ХНУ і політехнічному коледжу) зі славними спортивними традиціями, які надали матеріали про фізкультурно-спортивні заходи у своїх колективах та здобутки окремих виробників і студентів на спортивній ниві.

Під час зібрання перед присутніми та представниками ЗМІ виступили ініціатор створення дошки, член виконкому Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Барбалюк, голова Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк, начальник міського управління молоді та спорту Валерій Вешко, Олімпійський чемпіон Сергій Нагорний, які відмітили, що хмельничани та гості міста, перебуваючи біля «Дошки пошани», мають змогу бачити і пишатися спортивною елітою краю.

Відео МТРК «Місто» (Хмельницький)

Від admin