17 квітня в болгарському місті Ямбол у дощову, прохолоду та вітряну погоду відбувся третій раунд “Yambol Run -2022” бігової серії” Run Bull -2022”.

Негода не завадила найкращим спортсменам Болгарії та окремим іноземцям зібратися в Боровецькому лісопарку на південно-східній околиці міста.

Понад 50 бігунів стартували під дощ на дистанції 7,44 км, а потім було проведено змішану естафету “Веселі шишки”  4х2,8 км.

Переможцем у чоловіків  з результатом 23хв33сек став 19-річний студент Кам’янець-Подільського національного університету  Андрій Атаманюк, який на останньому колі  випередив найближчого суперника Йоло Ніколова, який фінішував на 100 метрів позаду українця з часом 23 хв54сек.

Атаманюк наразі перебуває разом зі своїм наставников Василем Ліщуком у тренувальному таборі в Стара Загора, де за допомогою Європейської легкої атлетики живуть та тренуються 60 українців спортсменів та їх тренерів, щоб утримати їх від військових дій на батьківщині.

Нагородження кращих провели міський голова Ямбол Валентин Реванський та заступник міського голови Енчо Керязов.

Окрім призового фонду 3500 лева, найшвидші отримали футболки Nike та ваучери Sports Depot.

Атаманюк наразі перебуває разом зі своїм наставников Василем Ліщуком та ще 60 українцями в тренувальному таборі в Стара Загора. Доки в Україні триває війна, розпочата Росією і підтримана керівництвом Білорусі, інші країні проявляють солідарність з нашою державою і спортом, а також всіляко намагаються допомогти. Так, Федерація легкої атлетики Болгарії за підтримки Європейської легкої атлетики, Українського Фонду, створеного Світовою легкою атлетикою спільно з Міжнародною легкоатлетичною фундацією і Асоціацією членів “Діамантової ліги”, та безпосередньо за участі президента ЕА та ФЛА Болгарії Доброміра Карамарінова змогла забезпечити місця для евакуації легкоатлетів та їхніх сімей з маленькими дітьми з зон бойових дій.

“Хотіла б наголосити на тому, що це не навчально-тренувальний збір, а саме евакуація легкоатлетів збірної та резерву, які є кандидатами на участь у чемпіонаті світу, чемпіонаті світу U20 і чемпіонаті Європи U18, а також членів їхніх сімей з маленькими дітьми з зон бойових дій, – говорить генеральная секретарка ФЛАУ Іоланта Хропач. – Ми щиро вдячні болгарській федерації, Європейській легкій атлетиці, яка вже не вперше нам допомагає, новоствореному Українському Фонду та безпосередньо Доброміру Карамарінову за забезпечення умов для проживання й тренувань. Також вдячні Фонду солідарності МОК, який допомагає нам з оплатою логістичних послуг.

Спортсмени, які прибули до Старої Загори, відзначили не лише умови, які для них підготувала Болгарія, а й теплоту, з якою їх зустріли. За пропозицією болгарської федерації вони залишатимуться там попередньо до 10 серпня”.

Від admin