Регіональним олімпійським осередком в Хмельницькій області проведено освітній проєкт Національного олімпійського комітету України #OlympicLab за напрямом «Розвиток/добробут-пізнай себе».

У басейні Спортивно-культурного центру «Плоскирів»(м.Хмельницький) відбулася бесіда,показовий виступ з олімпійського водного виду спорту та змагання з оздоровчого плавання для хлопчаків і дівчаток 10-11 та 12-13років , яких запросили через засоби масової інформації та соцмережі для відзначення Дня захисту дітей цікавим спортивно-пізнавальним заходом.

Спочатку співорганізатори дійства – перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін і тренер  з плавання та синхронного плавання ОДЮСШ (м.Краматорськ Донецької області) Марія Панова  розповіли про водні види спорту та їх розвиток в різних  регіонах України, а  також про умови перебування і тренування в Хмельницькій області внутрішньо переміщених осіб з числа спортсменів. 

Прикрасою заходу став показовий виступ дуету юних спортсменок  Єлизавети Цюх  та Віри Павленко – представниць збірної команди Донецької області (м.Краматорськ),чемпіонок України з артистичного плавання вікової групи до 10 років.

Після розминки біля 30 учасників  долали 50-метрову  дистанцію на вибір –  вільним стилем та на спині . Більшість успішно випробували себе в обох дисциплінах, проявляючи сміливість, завзяття, самовдосконалення. Їх палко підтримували батьки, інші члени родин.

Учасники заходу отримали пам’ятні медалі, сертифікати та  подарунки  з логотипом #OlympicLab. Переможці та призери були нагороджені також дипломами й медалями відповідних ступенів  від СКЦ «Плоскирів». Окремо були відзначені подарунками Марія Панова та її вихованки.

Всі охочі мали змогу сфотографуватись з Державним прапором України та прапором НОК  на знак єдності  і підтримки  військовослужбовців ЗСУ,інших правоохоронних органів та рятувальних служб, котрі мужньо ведуть боротьбу з російськими агресорами.

Все буде Україна!

Від admin