Протягом тижня юні гімнастки Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді перебували в центрі уваги  регіонального відділення  НОК України, яке провело з ними ряд спортивно-пізнавальних заходів

Спочатку кількома групами послідовно біля 50 спортсменок відвідали офіс відділення НОК, де під час зустрічей з заступником голови Віктором Флентіним та учасницею Олімпійських ігор Людмилою Головченко збагатили свої знання як про олімпійський рух взагалі, так і про історію розвитку спорту на Поділлі, починаючи від діяльності першого гімнастичного гуртка «Сокіл» (1908р,Кам’янець-Подільський ) до досягнень провідних спортсменів краю в теперішній час.

Вони переглянули також матеріали виставки (плакати,стенди з марками та значками,літературу ,спортивний інвентар тощо) до 50-річчя здобуття  перших олімпійських медалей в Мюнхені-1972  уродженцями Хмельниччини (Фаїна Мельник, Анатолій Бондарчук,Юрій Філатов Володимир Капличний).

Особливо зацікавились присутні розповіддю про спортивну кар’єру місцевої гімнастки, а нині фристайлістки-чотириразової учасниці зимових Олімпіад Ольги Полюк.

Потім ,з нагоди відзначення 85-річчя заснування Хмельницької області  в спеціалізованому  залі ХОЦФВУМ за сприянням міського управління молоді і спорту міської ради було проведено Відкритий чемпіонат міста Хмельницького зі спортивної гімнастики,в якому взяли участь біля 70 спортсменок – від початківців до майстрів спорту.

На урочистому відкритті змагань юних гімнасток привітали: заступник начальника управління молоді і спорту Хмельницької міської ради, дворазова учасниця Олімпійських ігор з марафону Тетяна Загрійчук та заступник директора ОЦФВУМ Максим Чайковський.

Юні спортсменки завзято змагались за здобуття призових місць у багатоборстві. По закінченню чемпіонату переможці та призери  отримали грамоти та медалі від організаторів змагань.

Заохочувальними призами відділення НОК нагороджені: Поліна Савчук за волю до перемоги і Єва Мельничук за кращу техніку . Цей старт став зокрема етапом підготовки і відбору для спортсменок ХОЦФВУМ , кращі з яких  запрошені на міжнародні змагання, що відбудуться в середині жовтня в одній з європейській країн.

Від admin