Виступ Марини Бех-Романчук 28 травня на другому етапі “Діамантової ліги” у Рабаті(Марокко) став першим для неї стартом літнього сезону.

Хмельничанка не змагалася із середини лютого, зазнавши травми після двох “бронзових” турнірів у приміщенні в Німеччині та Франції.

“Діамантова ліга”-найпрестижніша серія міжнародних легкоатлетичних комерційних змагань за участю титулованих спортсменів. Тож конкуренцію Бех-Романчук в Марокко у потрійному стрибку склали:
– дворазова віцечемпіонка світу ямайчанка Шаніка Рікеттс
– лідерка літнього сезону – 2023 кубинка Леяніс Перес Ернандес
– переможниця минулогорічного етапу в Рабаті домініканка Теа Лафонд
– віцечемпіонка світу – 2018 в приміщенні Кімберлі Вілліамс з Ямайки
– серед інших 8 суперниць.

Вже після першої спроби Марина при несприятливому зустрічному вітрі (-1,4м) очолила проміжний залік – 14,55м (відповідає олімпійському нормативу на Ігри ХХХІІІ Олімпіади).
У другій спробі покращила результат свій результат (14,58м), який став другим, так як перевершити її на 26 сантиметрів вдалося кубинці Леяніс Перес Ернандес.

Дві наступні спроби хмельничанці не зарахували через заступи. В підсумку вона залишилася другою, після Перес Ернандес. Не покращила результат українка і в п’ятій спробі – 14,50 м. Вирішувати призерок мусив малий фінал з трьох спортсменок, куди також пройшла Рікеттс.

Найкращого стрибка Марини у заключній спробі на 14,65 м забракло для “золота”. Його власницею стала кубинка, чия друга спроба залишилася найкращою на турнірі.

  1. Леяніс Перес Ернандес (Куба) – 14,84м (особистий рекорд та
    найкращий результат сезону в світі).
  2. Марина Бех-Романчук (Україна) – 14,65м.
  3. Шаніка Рікеттс (Ямайка) – 14,53

Приблизно на такий результат провідна легкоатлетка ОЦФВУМ разом зі своїм наставником Вадимом Крушинським і налаштовувалися.
Попереду довгий сезон,в якому основними стартами будуть Європейські ігри та чемпіонат світу, тож форсувати вихід на пік форми зарано.


Довідково.
Кваліфікаційний період виконання нормативів легкоатлетам на Олімпійські ігри – 2024 в Парижі в дисциплінах на стадіоні визначено з 1 липня 2023 року – 30 червня 2024 року.

У тих видах, де змагається наша Марина, вони становлять:
стрибки у довжину – 6,86м та потрійний стрибок – 13,55м.

Також українки на змаганнях в Рабаті відзначились в стрибках у висоту:
– Ярослава Магучіх з Дніпра перемогла з найкращим результатом сезону в світі-2,01м
– Киянка Ірина Геращенко здобула “срібло”.

Все буде Україна!

Від admin