17 грудня, напередодні Новорічних свят, для юних спортсменів і спортсменок був проведений Кубок Федерації каное Хмельницької області з ЗФП та Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді «OlympicLab» за напрямом «Гендерна рівність у спорті».

Цей спортивно-пізнавальний захід, відбувся в легкоатлетичному манежі Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, за участю представників відділення НОК та Хмельницької обласної Федерації каное.

На заході також були залучені та присутні представники БО «Освітня фундація Аліни Коваль», Волочиської міської ради.

Звертаючись до спортсменів, Президентка ГО “Федерація каное Хмельницької області” Жиляєва Наталія Сергіївна, відмітила корисність та необхідність занять фізичною культурою і спортом, особливо в умовах повномасштабної агресії російської федерації.
Відмітимо, що в рамках змагань Федерація каное Хмельницької області організувала збір на закупівлю дронів для воїнів ЗСУ. Діти, учасники та глядачі заходу обʼєднались і зібрали 3320 грн!

Надалі cтепендіат Віддлення НОК України Олександр Михайлюк розповів про суттєві зміни, що відбуваються в олімпійському русі стосовно гендерної рівності. Адже, якщо на Іграх І Олімпіади в 1896 році змагалися лише чоловіки, то на Олімпіаді-2020 в Токіо  їх співвідношення з жінками майже зрівнялося (52% до 48%), а на юнацьких Іграх їх присутність вже однакова. Така пропорція досягається за рахунок проведення змагань у змішаних командах, вирівнюється представництво обох статей і в окремих видах.

Загалом прийняли участь 70 учасників зі всієї області, розіграні 24 комплекти нагород.

У підсумку присутні засвоїли, що єдність, натхнення, завзятість і повага забезпечують  рівні умови для розвитку в спорті як чоловіків, так і жінок.

На закінчення заходу найвправніші з учасників були відмічені призами, олімпійською атрибутикою та комплектом футболок, друковану поліграфічну і сувенірну продукцію, виготовлену на замовлення регіонального відділення НОК Хмельницької області.

Всі учасники змагань отримали подаруни від федерації в честь новорічних свят і вдалого завершення сезону!

Вітаємо юних спортсменів, їх тренерів з вдалими виступами та бажаємо наполеглевої роботи, успіших майбутніх виступів в майбутньому!

Від admin