Днями Асоціація спортивних журналістів України провела нагородження найкращих атлетів України 2023 року, визначених голосуванням членів АСЖУ. Нагородження відбулося у Києві, в залі Національного університету фізичного виховання та спорту.

Окрім переможців елітного рейтингу українського спорту (найкращі
«атлет», « тренер» та «команда року») спеціальною премією «Незламний дух України» було відзначено збірну України, котра досягла успіху на Invictus Games (Іграх Нескорених). Українські ветерани здобули на цих змаганнях 34 медалі:
12 золотих;
14 срібних;
8 бронзових.

Що стало найкращим результатом в історії виступу України на Іграх. Та головне, що прагнули відзначити спортивні журналісти, це – Сила Духу та прагнення до Перемоги українських захисників – ветеранів війни. Незважаючи на страшні поранення та пережиті жахіття безжальної війни ці люди знаходять у собі віру та сили продовжувати жити й досягають значно більшого у спорті, ніж деякі фізично здорові й неушкоджені люди.

Приз з рук легенди української спортивної журналістики Валентина Щербачова отримали четверо чемпіонів Invictus Games-2023 у Дюссельдорфі:
Назар Вознюк (4 «золота» та 2 «срібла»);
Володимир Товкис (3 «золота» та 1 «срібло»);
Максим Зубов («золото» та «срібло»);
та хмельничанин – капітан збірної України Олександр Маковей («золото»в штовханні ядра).

Ветерани були відчутно зворушені увагою.

Дякуємо їм! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Від admin