Протягом трьох днів в спортивній залі місцевої ДЮСШ №1 команди з Конотопа, Шостка, Тернопіль, Шабо, Кошманівка, Запоріжжя, Хмельницький взяли участь в традиційному Всеукраїнському турнірі з гандболу серед дівчат 2010 року народження та молодших на призи бронзової призерки Олімпіади-2004 Лариси Заспи.

Саме тут ученицею 2 класу загальноосвітньої середньої школи №14 розпочала своє сходження у великий спорт ця уславлена гандболістка, талант якої згодом розгледів легендарний тренер Ігор Турчин і запросив до Київського республіканського спортінтернату. Вона тривалий час грала у професійних вітчизняних і зарубіжному клубах та в збірній Україні в якості надійного голкіпера, капітана й досягла вагомих здобутків на міжнародних аренах: виграла чемпіонат світу серед молоді (1991 рік), престижні Європейські клубні турніри, медаль Ігор ХХVIII Олімпіади в Афінах.

Цей турнір започаткований за ініціативи Лариси Заспи, яка наразі є успішним спортивним функціонером (директорка Деснянського районного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» в м. Києві, голова комісії НОК України «Жінки в спорті») і проводиться під патронатом Національного олімпійського комітету України для набуття ігрового досвіду юними спортсменками, налагодження дружніх стосунків між ними.

Багато теплих і напутніх слів почули гравці команд під час урочистого відкриття змагань від Лариси Заспи, заступника міського голови Михайла Кривака, начальниці управління молоді фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталії Томусяк, першого заступника голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктора Флентіна, директора ДЮСШ №1 Василя Янківа. Вони запевнили, що і в подальшому будуть підтримувати ці популярні змагання, а також вручили капітанам команд сувеніри й солодощі. Підняли хороший настрій присутнім показові виступи колективу черліндерів.

В ході цікавих поєдинків за коловою системою (всього було зіграно 21 матч) кращою командою стали господарки-Хмельницька ДЮСШ№1, срібло вибороли дівчата з Конотопа (Сумська область), бронзовими призерками стали спортсменки з Шабо ( Одеська область).

Вказані команди нагороджені кубками та дипломами, а їх гравці медалями й грамотами відповідних ступенів.

На цих змаганнях була неймовірна підтримка батьків, які були присутні з ранку і до вечора в залі в іменних футболках, зривали голос, вболіваючи за дітей, тому дівчата викладалися повністю в усіх іграх!

Спеціальними призами були відзначені кращі гравці в кожній команді, а нагороду найкращого воротаря отримала Аріна Воробйова (м. Конотоп).

Поза увагою організаторів не залишився жоден спортсмен та тренер, яким вручили напам’ять сувеніри від Національного олімпійського комітету України.

Окремої подяки заслужили працівники мережі магазинів «Булка», які прикрасили спортивне свято своїми мега крутими короваями для кожної команди та для шановних гостей турніру.

Дякуємо ЗСУ за можливість проведення змагань, за те, що завдяки нашим героям ми можемо працювати, жити і пишатися тим , що ми українці!

Від admin