В Обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді відбувся Всеукраїнський турнір з дзюдо «Кубок Поділля» пам’яті Героя України Вадима Зеленюка – майора окремого загону спеціального призначення «Омега» Північного об’єднання Національної гвардії України, майстра спорту міжнародного класу, багаторазового чемпіона і призера України та Європи з бойовому самбо й дзюдо, чемпіона Європи з універсального бою, який загинув захищаючи незалежність України від збройної агресії росії 22 серпня 2022 року.

У цих змаганнях, проведених під патронатом Національного олімпійського комітету України до Дня захисту дітей, взяли участь 29 команд з 14 областей, загалом більше 220 юнаків та дівчат  2010-2011 та 2012-2013 років народження і молодших.

На урочистому відкритті були присутні військові командири, представники оргкомітету, спонсори. Гостями турніру були: сестра героя Юлія Зеленюк та тренер Вадима, хмельничанин, ветеран війни – Олександр Ішутін, титуловані дзюдоїсти – заслужений майстер спорту, чемпіон Європи, призер чемпіонату світу, триразовий учасник Олімпійських ігор Геннадій Білодід (м. Київ) та майстер спорту міжнародного класу, призер чемпіонатів Європи та світу – Ілля Чимчиурі (м. Дніпро).4

Юних дзюдоїстів привітали: голова регіонального відділення НОК України в Хмельницькій області, президент громадської організації «Федерація дзюдо Хмельниччини» Віталій Огон, заступник начальника управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької облдержадміністрації Ольга Поліщук, заступник начальника управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, дворазова учасниця Олімпійських ігор з марафону Тетяна Загрійчук (Філонюк), представники депутатського корпусу, обласної організації ФСТ «Динамо», очільники благодійних фондів.

Надалі, в ході безкомпромісно проведених сутичок, юні дзюдоїсти отримали необхідну змагальну практику напередодні офіційних всеукраїнських та міжнародних змагань і поборолись за нагороди турніру.

Окрім численних вболівальників, котрі безпосередньо перебували в спортивній залі, спостерігати за цікавими поєдинками наживо на інформаційній телевізійній стеллі відділення НОК, встановленій напередодні в центрі Хмельницького, мали змогу містяни та гості, котрі прогулювались по Проскурівській вулиці.

Усі  призери в двох вікових групах відзначені дипломами, оригінальними медалями та кубками від організаторів та спонсорів Нагородження спортсменів провели почесні гості турніру.

Від admin