23 травня понад 170 спортсменів різного віку (від юнаків до дорослих) взяли участь у Відкритому чемпіонаті Хмельницької ДЮСШ №1 з легкої атлетики.

Цей старт став для них перевіркою готовності до офіційних всеукраїнських змагань літнього сезону.

Відзначилися ходоки та бігуни на середні дистанції.  Віталій Тарасюк 2009р.н.p. зі Старокостянтинова пройшов 5000 м за 12 хв 50 сек, перевищивши не лише особисте досягнення, яке відтепер стало рекордом стадіону, але й покращив офіційний рекорд України для юнаків до 16років (U16). Проте, цей результат не буде зараховано на всеукраїнському рівні як рекорд, так як бігові доріжки та сектори стадіону “Поділля” не сертифіковані. Попередній рекорд стадіону (13 хв 11,4 сек) належав Роману Горбачову зі Старокостянтинова.

Нагадаємо, що Віталій Тарасюк 9 лютого поточного року у Львові встановив рекорд України в приміщенні (13 хв 18,18 сек) для юнаків U16.

Cлавутчанка Катерина Черняк в ходьбі на 3000м показала 15 хв 40 сек, покращивши свій же минулорічній рекорд стадіону на 3сек.

Анастасія Пурик з Нетішина без проблем виграла забіг на 1000м  серед дівчат та жінок.

Названі спортсмени окрім грамот і оригінальних медалей від ДЮСШ№1 отримали також подарунки від Відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області з рук першого заступника голови Віктора Флентіна.

Тож очікуємо рекордних  результатів від названих  лідерів  легкої атлетики Хмельниччини вже в червні-липні поточного року.

Від admin