З 17 по 23 червня у сербському Белграді відбувається чемпіонат Європи з водних видів спорту, виступ на  якому входить  в план підготовки провідного плавця з Хмельницького Михайла Романчука до Олімпійських ігор в Парижі.

Він заявився виступати на дистанціях 800 та 1500 метрів вільним стилем, напередодні провівши нетривалий навчально-тренувальний збір в горах Франції.

До фіналу 800-метрівки 27-річний український плавець відібрався з найкращим часом — подолав дистанцію за 7хв48,22сек.

Саме Романчук був одним з основних претендентів на перемогу у фіналі на цій дистанції. Більшість його головних конкурентів, зокрема німець Флоріан Веллбрук, італієць Грегоріо Пальтріньєрі, ірландець Данієль Віффен  вирішили пропустити чемпіонат Європи.

Першу чверть дистанції Романчук проплив з третім часом, поступаючись лише двом представникам Туреччини: Мухаммеду Узден та Казею Тунджелі. Однак згодом вирвався у лідери, випередивши обох турецьких плавців.

На другій половині дистанції Михайло лише продовжив нарощувати перевагу над суперниками і закінчив 800-метрівку чемпіоном .

Це третя золота медаль Романчука на Євро з водних видів спорту саме на 800-метрівці вільним стилем(раніше вигравав у 2018 та 2021 роках).

Палкими вболівальниками безпосередньо на трибунах басейну в Белграді були батьки дружини Михайла –титулованої легкоатлетки Марини Бех-Романчук,які наживо спостерігали як за запливами, так і за урочистою церемонією його нагородження з підняттям Державного Прапору України та виконанням гімну України.

Спортивна спільнота вітає чемпіона з черговою перемогою на континентальній першості і бажає примножити в Белграді перший вагомий здобуток.

Від admin