26 липня в Парижі, серці Франції, відбулася урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХIII Олімпіади. На грандіозній події серед почесних гостей були присутні президент Франції Емманюель Макрон та президент МОК Томас Бах. Церемонія відкриття розпочалася з унікального представлення команд 206 країн-учасниць, які пропливали річкою Сена на 85-ти човнах.

Флотилія під №80 провезла шести-кілометровим маршрутом українську делегацію у складі 58 осіб до площі Трокадеро. Чи не найбільша увага була прикута до головних дійових осіб — прапороносців національної збірної України: тенісистки Еліни Світоліної та плавця Михайла Романчука. Приїхати на відкриття Ігор змогли не усі українські спортсмени: переважна більшість тих, хто розпочне свій шлях на Олімпіаді у перший змагальний день, залишилися у Селищі спостерігати за церемонією з телеекранів. Тим не менш на відкритті побували низка провідних українських спортсменів: Ольга Харлан, Дар’я Білодід, Марта Костюк та інші представники фехтування, дзюдо, тенісу, бадмінтону, боксу, настільного тенісу разом зі своїми тренерами та представниками офіційної делегації на чолі з президентом НОК України Вадимом Гутцайтом.

Довідково

Михайло Романчук став першим хмельничанином, котрому довірили бути прапороносцем від України на Олімпійських іграх!

В 2010 році в Сингапурі нетішенка Аліна Комащук, одній з найбільш титулованих на той час спортсменок нашої команди-чемпіонці світу з фехтування на шаблях серед кадеток, було надане почесне право бути прапороносцем від України на урочистій церемонії відкриття  І літніх Юнацьких Олімпійських ігор.

Від admin