В Івано-Франківську завершився юніорський чемпіонат України з легкої атлетики, що тривав 25-26 липня на стадіоні Національного технічного університету нафти і газу імені А. Гемби за участі 276 спортсменів 2005 року народження та молодших.

Цей старт став  важливим для провідних атлетів країни, оскільки 26-31 серпня кращі з них за умов виконання нормативів  змагатимуться на чемпіонаті світу серед юніорів, який відбудеться в столиці Перу Лімі .

Лідер збірної Хмельниччини Роман Горбачов 2006р.н.,впевнено здобув першість в спортивній ходьбі на 10000м з результатом 43хв10,93сек, випередивши найближчого конкурента на понад півтори хвилини і перевершивши  міжнародний норматив (43хв50сек).                  

Роман є вихованцем Старокостянтинівської ДЮСШ (тренер Олександр Вербицький), і наразі студентом Кам’янець-Подільського національного університету .

А в бігу на 5000м в боротьбі за “бронзу” боролися двоє легкоатлетів з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.Цього разу кращим на фініші виявився Віктор Буй (16хв02,43сек),а Денис Ференс завершив дистанцію четвертим (16хв03,20сек).

Близькою до здобуття призових місць буле ще одна хмельничанка: Вікторія Козін стала четвертою у потрійному стрибку (12,00м) і п’ятою-в стрибках у довжину (5,47м),що не відображає її реально вищого потенціалу.

Збірна Хмельниччини у неповному складі (8 осіб) посіла підсумкове15місце серед 24 команд.

Наразі Роман Горбачов очікує рішення національної федерації по комплектуванню збірної команди України на юніорський чемпіонат світу. 

Тож нехай йому щастить!

Від admin