26 липня яскраво і масштабно відбувалась в в Хмельницькому церемонія «Свято олімпійського прапора» з нагоди Ігор ХХХІІІ Олімпіади.

Розпочався цей спортивно-видовищний захід спільним пробігом призерів найпрестижніших міжнародних та всеукраїнських змагань серед  ветеранів спорту, що проживають в Хмельницькому районі,  та учнями місцевої спеціалізованої загально-освітньої школи №19 І-ІІІ ступенів імені академіка Михайла Павловського від пам’ятника Богдану Хмельницькому на  Привокзальній площі.

Об 11.30 год. бігуни з Державним прапором України, прапорами Національного  олімпійського комітету України та його регіонального відділення,прапором Хельницької області і олімпійськими лелеками (талісманами національної  олімпійської команди) вирушили вулицею Проскурівською до центра міста,  зупиняючись на шляху свого руху і фотографуючись з перехожими  біля знакових місць , в тому числі спортбазі обласної організації ФСТ «Авангард»,  головній спортивній арені міста-стадіону «Поділля».

А біля зменшеної копії Ейфелевої вежі  до них приєдналися титуловані спортсмени міста різних поколінь, серед яких  5 олімпійців: чемпіон та срібний призер з веслування на байдарках  Ігор ХХІ Олімпіади Сергій Нагорний, чотириразова учасниця зимових Олімпійських ігор (2010, 2014, 2018, 2022) фристайлістка  Ольга Полюк, дворазова учасниця Ігор 2008 та 2012 років марафонка Тетяна Загрійчук (Філонюк ), учасниця ХХVІІІ Олімпіади з вільної боротьби Людмила Головченко,учасник зимових Олімпійських ігор у французькому Альбервілі та норвезькому Ліллехаммері бобслеїст Олександр Бортюк.

Об 12.00 год  у головній локації дійства-на майданчику біля фан-зони Олімпіади в Парижі зі стелою з мультимедійним табло, на якому демонструвалися відеоматеріали  яскравих спортивних подій Олімпійського руху Хмельниччини та України, їх зустріли представники громадських організацій спортивного спрямування області, в тому числі члени відділення НОК України, керівники та вихованці дитячо-юнацьких спортшкіл,  фізкультурно-спортивних товариств , учні та студенти освітянських закладів міста.

Розпочав  свято олімпізму,  яке прияє вихованню почуття патріотизму та гордості за свою державу, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віталій Огон.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять  мужніх українських воїнів, котрі загинули в боротьбі з російськими агресорами, захищаючи нашу свободу і демократичні цінності.

Урочисте підняття Державного прапора України, прапора НОК України  та Олімпійського прапора  на стелі відбулося з виконанням Державного гімну України.

Ведучий заходу перший заступник голови відділення НОК України Віктор Флентін озвучив імена шістьох представників та вихованців ДЮСШ Хмельниччини, попередні вагомі досягнення яких і графік виступів на аренах Парижу відображені в інформаційному листку, розданому присутнім.

З побажаннями  удачі і успішного виступу українцям на ХХХІІІ Іграх, своїми спогадами, враженнями та емоціями під час власних перебувань на Олімпіадах поділилися Сергій Нагорний та Ольга Полюк.

Про свої перші перемоги розповіли юні вихованці  спортшкіл. Під час символічної естафети олімпійського вогню від олімпійців до спортсменів нинішнього покоління, кожен присутній мав можливість потримати запалений олімпійський смолоскип, сфотографуватись і отримати автограф від уславлених олімпійців краю.

Сувенірну друковану продукцію і морозиво від відділення НОК партнерів спонсорів та благодійників отримали учасники дійства, а олімпійцям дістались ще й оригінальні копії Ейфелевої вежі з логотипом Паризької олімпіади.

Напередодні відкриття Ігор  і під час свята олімпійського прапора було проведено ряд зустрічей керівників відділення з журналістами місцевих ЗМІ, телерадіокомпаній, під час яких  в прямому ефірі та в тематичних передачах доводилась інформація про підготовку і відбір українських спортсменів  до Олімпіади-2024. Зокрема на фото Віктор Флентін в студії  телекомпанії TV7+.

Від admin